Summa sidvisningar

Reklam


Image

ddd

Bostäder och försörjningsstöd – undanträngning och överrullning


"Hur Malmö nu skall klara sig ur den situation som uppstått är okänt men en av världens största redovisningsbyråer, PWC, kan ha svaret. PWC hade 2014 räknat fram för Sandvikens kommun att det finns ett överskott att hämta hos de nyanlända kommunplacerade. Sandvikens kommun, som beställde rapporten av PWC, tycks dessvärre inte ha läst den ordentligt då de idag tre år efter att rapporten publicerats varnar för ekonomiskt katastrofläge. Aftonbladets Anders Lindberg kan även han sannolikt bistå med konsultativa råd då han 2015 menade att alla volymvarningar bara var rasistiskt och framfört av dysterkvistar. Att den situation som Malmö och fler städer nu två år senare står inför borde vara en felaktig upplevelse. Eller åsikt. Åsiktsfriheten är dock skyddad i lag. Såväl Malmö som Sandviken har rätt till sina åsikter och upplevelser.
Den överrullningseffekt som nu drabbar kommunernas budgetar och de undanträngningseffekter som vi ser på bostadsmarknaden är något som bland annat Ledarsidorna.se varnat för sedan 2012. Samma politiker som borde hörsammat varningarna då är i praktiken desamma som sitter i de olika parlamenten idag.
Under 2018 kommer fler, med nyanlända som överrepresenterade, sakna både bostad och arbete. 2018 är det val till riksdagen."

Ledarsidorna

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Min blogglista