Summa sidvisningar

Reklam


Image

ddd

Notar: Verkligheten dystrare än vad siffrorna visar

"Siffrorna som visar på en nedgång på bostadsmarknaden stämmer inte överens med nuet. Verkligheten ser betydligt dystrare ut. Något som kommer att visa sig om några månader, tror toppmäklaren Henrik Rundgren:
”Det finns ett stort mörkertal av bostäder som ännu inte blivit sålda”, säger han.

Bostadspriserna i landet sjönk under september. Särskilt trögt gick det för bostadsrätterna i Stockholm som backade 1,9 procent, visar de senaste siffrorna från Valueguard.[1]

Men den verkliga nedgången har vi ännu inte sett. Den kommer först om några månader, menar Notars vice vd Henrik Rundgren.

Han säger att det i dag finns ett stort antal bostäder som ännu inte kommit till avslut men som måste säljas innan året är slut.

”För de som redan har köpt kan det inte vara så jättemånga månader kvar innan de måste sälja. Så på ett par månaders sikt så tror jag att statistiken bekräftar det som vi mäklare känner”.

Faktorer som talar för hans tes är att allt fler osålda bostäder kommer ut på marknaden på nytt, bostäder som får nya visningstider och justeringar i annonsen.

”Det är ett tydligt tecken på att man måste sälja. Samtidigt vill säljaren fortfarande förmedla en känsla av att man inte gett upp hoppet, så mycket kommer ut till samma pris, kanske med uttryck som ’accepterat pris’”, säger Henrik Rundgren."
DI

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Min blogglista