Summa sidvisningar

Reklam


Image

ddd

Bostadsklippare med spekulation som drivkraft har varit med och pressat upp priserna på attraktiva lägenheter de senaste åren.

"Bostadsklippare med spekulation som drivkraft har varit med och pressat upp priserna på attraktiva lägenheter de senaste åren. Det handlar alltså om personer som köper en lägenhet på ritningsstadiet med enda syfte att sälja den dyrare när den står klar för inflyttning.
...
Men ungefär sedan årsskiftet har något förändrats, bedömer mäklarna. Byggtakten – den högsta på 40 år – har förändrat villkoren. Köpare har ett stort utbud av nyproduktion att välja på, och de som köpte på spekulation för något år sedan och nu vill sälja möter en helt annan verklighet....
...
– Nyproduktionsbolagen har mer marknadsmässiga priser än tidigare, säger Olofson.

Lägenheterna säljs oftare i flera steg för att bättre kunna anpassa priserna till utvecklingen på marknaden. Det betyder att pengarna hamnar hos byggbolagen eller bostadsrättsföreningarna i stället för hos någon som köper på spekulation.
...
– Målgruppen för den typ av bostäder man bygger just nu – lägenheter som är prefabricerade, ser ungefär likadana ut och ligger i Stockholms förorter – är mättad. Byggarna måste tänka nytt."
SvD

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Min blogglista