Summa sidvisningar

Reklam


Image

ddd

Peter Wågström, NCC: ”Senast 2018 får vi ett överutbud över en viss typ av bostäder. Vi har haft en hel del spekulationsköp där många riskerar att bränna sig”

"Senast 2018 får vi ett överutbud över en viss typ av bostäder. Vi har haft en hel del spekulationsköp där många riskerar att bränna sig”, säger han.

Tor Borg instämmer i att ökat byggande trycker ned priserna.

”I Örebro står priserna stilla efter en period med stor nyproduktion av bostäder. Däremot ökar priserna med 15 procent i årstakt i exempelvis Västerås och Eskilstuna, där man inte har byggt lika mycket”, säger han."
...
"Hans Lind, professor i fastighetsekonomi, varnar för att ett kommande prisfall på bostadsmarknaden kan komma plötsligt.

”Historien lär oss att kraschen alltid kommer på lite överraskande sätt. Den smyger på oss i backspegelns döda vinkel. Och börjar det väl uppstå förväntningar om prisfall kan det gå ganska snabbt nedåt, särskilt som Riksbankens räntevapen är förbrukat.”

”Jämför vi med produktionskostnader på en konkurrensmarknad skulle priserna behöva falla med 40–50 procent för att ligga i nivå med fundamenta. En äldre bostad i en förort borde kosta maximalt 20.000 kronor per kvadratmeter med det synsättet”, säger Hans Lind."
DI

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Min blogglista