Summa sidvisningar

Reklam


Image

ddd

Oavsett hur mycket Utrikesdepartementets politiska ledning försöker arbeta med bilden av Sverige så hinner nu ekonomerna ikapp.

"Oavsett hur mycket Utrikesdepartementets politiska ledning försöker arbeta med bilden av Sverige så hinner nu ekonomerna ikapp. Kapitalmarknaden är det minst rasistiska som finns och ser strikt på vilka siffror som Sverige levererar på statlig och kommunal nivå. Den ser bortom religion, etnicitet och kultur. Den bryr sig mindre om komplexa relativistiska identitetspolitiska resonemang än någon annan. 
Kapitalmarknaden har ingen politisk färg. Den ser bara till resultat. Den lever på kalkylerad risk men skyr politisk osäkerhet. Nu har The Economist börjat kalkylera den svenska risken. Och följa den politiska osäkerheten.  
Hur det kommer påverka utländska investeringar återstår att se men den kommer inte premiera underskott och inte heller vådliga politiska experiment. Sådant straffar sig i form av högre räntor och avrådan att investera i Sverige och svenska företag."

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Min blogglista