Summa sidvisningar

Reklam


Tusentals bostadsrättsföreningar står inför avgiftshöjningar eftersom de "systematiskt" går med underskott och sparar för lite för framtida underhåll

"Swedbank går i dag på torsdagen ut och varnar att tusentals bostadsrättsföreningar står inför avgiftshöjningar eftersom de "systematiskt" går med underskott och sparar för lite för framtida underhåll.

Hela 56 procent har ett för lågt sparande som kommer att leda till ofta kraftiga avgiftshöjningar i framtiden.

– Om man tar en genomsnittlig bostadsrätt på 75 kvadratmeter som exempel, behöver månadsavgiften höjas med 300–600 kronor för att täcka sparbehovet. Men nästan var femte förening sparar inget alls, och där behöver man höja med i genomsnitt 900–1 200 kronor per månad för en sådan lägenhet, säger Arturo Arques som är Swedbanks privatekonom och dessutom sitter i den statliga bostadsrättsutredningen."
...
"Till exempel kan byggbolag lockas att sätta för låga månadsavgifter i nyproduktion i syfte att kortsiktigt trissa upp priset i ett läge där alla lägenheterna ska säljas. Resultatet är att nyinflyttade inte har förstått hur mycket avgifterna senare måste höjas.

– Föreningarna måste börja berätta tydligare om att slitaget också kostar, så att köpare, befintliga medlemmar, mäklare och banker får en uppfattning om verklig kostnad och värde på bostadsrätten, säger Arturo Arques."
SvD

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Min blogglista