Summa sidvisningar

Reklam


”Det här är min största affär någonsin. Trots att det jag sysslat med tidigare varit stort så blir det här ännu större,” säger Bert Karlsson.

"Samtidigt har det framförts oroliga synpunkter på att bostadssegregationen kommer att öka ännu mer då det uppförs områden med billiga bostäder på hjul. I USA har så kallade trailerparks ökat kraftigt sedan finanskrisen och har blivit sinnebilden för den segregerade amerikanska bostadsmarknaden.

– Alternativet är ju inget tak över huvudet, säger Johan Abrahamsson.

– I så fall måste kommunerna gå tillbaka och hyra flyktingförläggningarna och då har vi ju inte vunnit någonting.

Av de dryga 20.000 med uppehållstillstånd som kommunerna är skyldiga att ta emot i år är det bara drygt hälften som fått en bostad visar siffror från migrationsverket. På många håll pågår nu en febril jakt på bostäder. Bert Karlsson insåg snabbt att här finns goda affärsmöjligheter.

– Jag analyserar alltid marknaden innan jag gör någonting, säger Bert Karlsson.

– Jag ser behovet och då var det här med mobila hus självskrivet.

Därefter drar Bert Karlsson en parallell till det amerikanska presidentvalet.

– Precis som Donald Trump såg verkligheten och anpassade den till sin politik så har jag alltid anpassat mig till verkligheten då det gäller affärer. Det har jag gjort i hela mitt liv."
SVT

1 kommentar:

  1. "segregerade amerikanska bostadsmarknaden"

    Ja det är så mycket bättre här. Jag ser fram emot att köpa en hus för 5 millioner med ett flyktingläger på en sidan och studentboende på det andra.

    SvaraRadera

Min blogglista