Summa sidvisningar

Reklam


Image

ddd

Det byggs lika mycket bostäder i år som när miljonprogrammet genomfördes på 1960- och 70-talen

"Det byggs lika mycket bostäder i år som när miljonprogrammet genomfördes på 1960- och 70-talen. Hittills har det påbörjats 64 000 bostäder i år. Det visar en rapport från Boverket som presenteras idag.
Bostadsminister Peter Eriksson (MP) är mycket nöjd med utvecklingen:
– Jag tycker det är fantastiskt roligt, det finns ett väldigt driv i svensk byggindustri nu och ett enormt engagemang i kommunerna för att klara av utmaningen att bygga mer och se till att människor får tak över huvudet. Jag tror att det är det som huvudskälet till att det händer så mycket. Vi gör ju en massa saker också från regeringens sida, men huvudskälet är att det finns ett engagemang i kommunerna att det ska byggas mer.
I de flesta av Sveriges 290 kommuner är det brist på bostäder. För att tillgodose behovet krävs enligt Boverket att cirka 700 000 nya bostäder byggs de kommande tio åren.
De nya siffror som Boverket presenterar visar att det har börjat byggas 64 000 bostäder hittills i år och det är mer än vad som byggts sedan 1970-talet.
Regeringens åtgärder för att stimulera byggandet är på cirka sex miljarder kronor per år, med bland annat investeringsstöd för byggande av hyresbostäder och studentbostäder.
Men bostadsminister Peter Eriksson säger att det inte är främst vad regeringen gjort som gör att byggandet ökar.
– Man ser ju att det finns ett enormt behov, ett uppdämt behov - det har byggt alldeles för lite i Sverige under 20 års tid. Men med även alla de nyanlända som har kommit nu och en regering som pekar på att nu gäller det att klara av den här utmaningen, och kommunerna har också uppfattat dom här signalerna och man vet att man måste göra det, säger han."
SR

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Min blogglista