Summa sidvisningar

Reklam


Bert Karlsson är ett steg närmare lösningen på bostadsbristen

Se tv-inslag hos Expressen
"Med två fabriker i Polen ska han nu producera villavagnar med målsättningen på en miljardomsättning på tre år, vilket GT var först på att uppmärksamma.

I en promemoria från Näringsdepartementet som remitterades under torsdagen framgår det att syftet med flyttbara bostäder är att lösa den akuta bostadsbristen på kort sikt.

– Det byggs mer än vad det gjorts på flera decennier, men trots det finns det en akut bostadsbrist i många kommuner. Förslaget möter kommunernas behov av att kunna tillgodose det akuta bostadsbehovet med hjälp av tillfälliga bostäder. Det ska inte ersätta permanent bebyggelse, skriver bostads- och digitaliseringsminister Peter Eriksson i ett pressmeddelande.

Villavagnarna kommer enligt Bert att ha olika funktioner och fungera som hem för allt i från asylsökande till studenter och sommar- och fritidshus.

– Det är som riktiga villor på hjul. Det här är det enda sättet att få bort bostadsbristen, det kommer hjälpa till att skapa ett billigare boende.

Han berättar att det har kommit erbjudanden från hela världen - men att det hela tiden har slutat med att det har blivit för dyrt, fram tills att de hittade fabriker i Polen.

– Vi har två fabriker i Polen som håller på att bygga på det här och vi behöver få igång ännu fler fabriker där, säger han."
GP

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Min blogglista