Summa sidvisningar

Reklam


Image

ddd

Uppsala kommun planerar att köpa bostadsrätter åt flyktingar för upp till 20 miljoner kronor.

"– Det blir en bra affär för kommunen, säger kommunalrådet Erik Pelling, (S).
Till följd av en tvingande lag från i våras ska Uppsala kommun i år ta emot 616 nyanlända flyktingar med uppehållstillstånd, men det går trögt att få fram bostäder. Därför ska kommunen i en första omgång köpa in åtta bostadsrätter för 11 miljoner kronor. I en andra omgång kan det bli frågan om att investera ytterligare 9 miljoner för samma ändamål.
Flyktingarna ska få hyra bostadsrätterna under ett par år från det de flyttar till Uppsala. Tanken är att de sedan ska flytta ut från lägenheterna för att ge plats åt andra behövande eller för att kommunen ska sälja bostäderna.
Detta enligt ett förslag som ska tas upp i kommunstyrelsen inom kort. Förslaget har stöd av en bred politisk majoritet och lär därmed gå igenom.
Kommunalrådet Erik Pelling (S) anser att det blir en bra investering för kommunen.
– Historiskt sett har bostadsrätter i Uppsala stigit i värde och kommunerna kan troligen sälja dem med vinst. Dessutom kommer hyran att betalas av flyktingarna genom den statliga etableringsersättningen, framhåller Erik Pelling."
UNT

2 kommentarer:

  1. Av något skäl har jag aldrig sett någon som skrivit om Airbnbs påverkan på just den svenska bostadsmarknaden. (Däremot om storstäder i andra länder.)

    I mängden politiska beslut (av främst den förra regeringen)som medvetet eller omedvetet höjt bostadspriserna är kanske inte underlättandet att hyra ut i andra hand det allra konstigaste men allt spelar så klart in.

    SvaraRadera
  2. ...

    https://m.youtube.com/watch?v=8xiWw5dwngc

    SvaraRadera

Min blogglista