Summa sidvisningar

Reklam


Image

ddd

Påståendet att det flyttar in flera busslaster om dagen från övriga Sverige till Stockholm stämmer inte

"Två tredjedelar av alla elever bor i dag kvar i samma län. Flyttlasset går oftast till en grannkommun eller till länets residensstad. Endast 12 procent bor i dag i ett storstadsområde (Storstockholm, Storgöteborg eller Stormalmö). Statistiken spräcker därmed en vanligt förekommande myt om att glesbygden avfolkas till förmån för storstaden, enligt Emma Lundholm.

 – Bilden av att storstädernas tillväxt har att göra med att det flyttar in en massa människor från glesbygden är en stor överdrift. Till exempel stämmer inte påståendet att det flyttar in flera busslaster om dagen från övriga Sverige till Stockholm, säger hon."
DN

1 kommentar:

  1. "Våren 2000, alltså för drygt 16 år sedan, gick cirka 2 100 elever ut grundskolan i glesbygdskommunerna. Genom att begära ut gamla klasslistor och göra slagningar i folkbokföringsregistret har DN kunnat följa var årskullen bor i dag."

    Busslastteorin kan vara sann eller falsk men just denna undersökning säger inget om riktigheten. T.ex. jag har flyttat från en residensstad till en storstad.Redan 2000 var det mycket, mycket fler som gick ut skolan i halvstora städer än i glesbygd.

    SvaraRadera

Min blogglista