Summa sidvisningar

Reklam


Nya Jönköpingsbor tvingas bo i träbås"– Jag känner tacksamhet gentemot Sverige. Situationen kommer att bli bättre, säger han.

Men Hani Alhalak menar att det är svårt att känna sig som en del av det svenska samhället när han bor så här, och varken kan bjuda hem folk eller hitta en lugn plats att studera på.

Det kan ta uppåt ett år innan de som bor här får en lägenhet. Det säger Anders Ivar på socialtjänsten. Fler liknande boenden är på gång och 100-tals personer lär bo så här under nästa år, enligt Anders Ivar.

Micael Nilsson på Boverket har skrivit flera rapporter om bostadssituationen för nyanlända.

Han har tittat på fotona som P4 Jönköping tagit i bilhallen och säger att han inte har sett något liknande i modern tid."


1 kommentar:

  1. Den som får en plats på ett svenskt universitet har ingen bostadsgarantier. För den som inte har föräldrar som kan hosta upp ett par miljoner och köpa en lägenhet är det väldigt svårt att hitta någonstans att bo. Kommuner som har välsignats med universitet och högskolor borde vara tvugna att ordna sådant här boende till studenterna. Jag lovar att det inte skulle stå tomt.

    SvaraRadera

Min blogglista