Summa sidvisningar

Reklam


Genom att producera lägenheter i fabrik och transportera dem till monteringsplatsen blir det 33 – 50 procent billigare för samma kvalitet som platsbyggt.

"Det råder inte bostadsbrist i Sverige i dag. Det går att köpa en lägenhet centralt i Göteborg på kortare tid än 30 minuter. När som helst. Om du bara betalar för det. Varför pratar vi om bostadsbrist generellt, när det egentligen handlar om brist på billigt boende som människor faktiskt har råd med? Boende som möter invånarnas behov. Ett hem för alla.

De som vinner mest på att bostadsbristen bevaras, är de aktörer som är satta att lösa problemet. De spelare som kommer med innovation och nytänkande är förpassade till avbytarbänken i väntan på att stjärnorna på planen ska försöka att göra mål. Det är dags för förändring i laget som ska lösa bostadsbristen. Ett team med sann laganda som har samma ambition, måste omgående komma ut på spelplanen.

Det finns självklart inte en universallösning på hur vi ska bygga bort bristen på bostäder. Det är flera samverkande åtgärder under många år som behövs.

En central åtgärd är att göra produktionen av nya bostäder billigare och snabbare. Låt oss göra en jämförelse med bilindustrin där priset på en Amazon 1965 ställs mot en standardutrustad Volvo V70 av årgång 2015. Om det hade varit samma kostnadsutveckling under 50 år inom biltillverkningen som i byggindustrin skulle en V70 idag kostat 1,2 miljoner."
GP-debatt

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Min blogglista