Summa sidvisningar

Reklam


"Arga snickaren" skall vara garant för kvalitén i Bert Karlssons trailerpark-bostäder

"Förra hösten, när andelen flyktingar som kom till Sverige var rekordhögt, bodde det runt 9000 personer i Karlssons anläggningar. I dag är man nere på cirka 7000. När det var som mest intensivt menar Karlsson att han stod i tät kontakt med Migrationsverket.
– Vi hade en dialog varje dag där de frågade om jag kunde ta fram fler platser. Vi hade runt 20 anläggningar när det började och vi kom upp i över 50, men många av dem har nu avvecklats, det var campingar och sånt, säger han.
Jokarjo har ett 40-tal boenden kvar. Flera ska läggas ned till följd av regeringens åtstramningar som gör att färre flyktingplatser nu behövs. Enligt Karlsson kommer detta att medföra kostnader.
– Ni är så fixerade vid vad vi tjänar, men ingen tänker på vad det kostar att lägga ner. Vi har investerat en massa, bara sängarna har kostat runt tio miljoner.
Jokarjo ska trots detta utveckla verksamheten som rör flyktingar. Man planerar att införa matchningstjänster för praktik och jobb, uppför stödboenden för unga 18-21 år som är för gamla för att bo i HVB-hem och särskilda säkerhetsboenden för kvinnor. I planen finns också att försöka göra om flera anläggningar till folkhögskolor. Jokarjo har även köpt in sig i en verksamhet i Polen som tar fram vinterbonade husvagnar i storlekar mellan 25 och 48 kvadrat.
– Arga snickaren Anders Öfvergård är vår expert, hans kunskap är garant för kvaliteten.
Den första "trailerparken" av amerikanskt snitt byggs upp vid anläggningen Stora Ekeberg i Skara och riktar sig till familjer som har fått uppehållstillstånd men som saknar egen bostad."
Aftonbladet

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Min blogglista