Summa sidvisningar

Reklam


Image

ddd

Ränteavdraget har en poäng om man har en fastighetsskatt.

" Ränteavdraget har en poäng om man har en fastighetsskatt. Nu har vi ingen fastighetsskatt och inga sådana förslag finns. Då bör man fundera på att ta bort ränteavdragen på sikt, säger riksdagsledamoten Niklas Karlsson från Landskrona som också är ledamot av Socialdemokraternas partistyrelse.
Som ett första steg anser han att en nedtrappning från 30 till 15 procent på tio år vore en möjlig modell. Den modellen föreslås i rapport om bostadspolitiken som Lotta Jaensson, till vardags bostadspolitisk expert på Riksbyggen, har skrivit på uppdrag av Skånedistriktet.
– Om man sänker den från 30 till 15 procent på tio år kanske man ska ta bort den helt på 20 år, säger Niklas Karlsson."
...

"Även LO-ekonomerna vill sänka ränteavdragen, men inom Socialdemokraterna har det hittills varit tyst. Nu hoppas Skånedistriktet få med sig hela partiet på en bostadspolitisk motion som ska läggas fram på S-kongressen i Göteborg den 8–12 april nästa år.
– Vi vill ta ut riktningen och bilda opinion, säger Niklas Eriksson.
Han anser dock att det krävs en blocköverskridande överenskommelse. I så fall skulle det också krävas att Moderaterna, det enda borgerliga parti som säger nej, svänger."
DN

1 kommentar:

  1. Hej Bo,
    Jag saknar bopristrackern som legat nere ett bra tag. Den är väldigt användbar och i höst lär det bli extra intressant. Kommer den börja fungera igen?

    SvaraRadera

Min blogglista