Summa sidvisningar

Reklam


Förslag om sex gånger den disponibla inkomsten innebär att två medelinkomsttagare inte kan låna mer än 3 miljoner kronor.

"Det är lätt att se vilka konsekvenser ett skuldkvotstak skulle få för enskilda hushåll. Finansinspektionens förslag om sex gånger den disponibla inkomsten innebär att två medelinkomsttagare inte kan låna mer än 3 miljoner kronor. Det är inte många bostäder för en familj i Stockholmsområdet som går att hitta till det priset.
...
 ”Det finns i princip ingen bedömare utanför regering och riksdag som inte tycker att vi bör göra någonting när det gäller ränteavdragen.”
...
"Det är på grund av politikernas ovilja att röra ränteavdragen som det kommer trubbiga förslag om exempelvis skuldkvotstak.
...
Tyvärr har både Moderaterna och Socialdemokraterna bestämt sig för att ränteavdragen inte ska ändras. Det är en illavarslande låsning i svensk politik."
DI

1 kommentar:

  1. Jag kan verkligen inte se att det är ett problem. Att det skulle vara bra att skuldsätta sig till max är ju bara så dumt... Det är priset på pengar och tillgången på krediter som skapat våra bostadspriser!

    SvaraRadera

Min blogglista