Summa sidvisningar

Reklam


Trelleborg går i borgen för nyanländas hyror

"Den 1 mars trädde bosättningslagen i kraft som innebär att kommuner är skyldiga att ta emot nyanlända för bosättning. Trelleborg har sedan dess undersökt möjligheterna till att utöka samarbetet med de lokala hyresvärdarna gällande nyanlända.
Kommunstyrelsen fattade på onsdagen beslut om att kommunen kan ingå borgensåtagande. Hyresvärden kan därmed kräva betalning av kommunen om inte hyrestagaren har möjlighet betala."
SVT

1 kommentar:

  1. Utmärkt, då är kommunal borgen tillbaka, fast på en ny nivå, där det inte syns lika tydligt. Då är det bara börja smälla upp upp hus, och sätta en hyra som klarar kaoshyresgäster, för det blir som skolan, Svenskarna flyr fältet, av ngn ougrundlig anledning är teorin om mångfald inte samma sak som praktik :-)

    Så det är väl bara att vänta på kraschen efter den som nu är antågande, det kommer inte att fungera, kommunal bankrutt, som politiken löser genom ett kommunreform...men helheten består av sina delar, så det kommer att fungera dåligt, att dölja resursomfördelning, genom att skapa nya gränser, löser ju inte problemet, på samma sätt som att EU inte löser de skuldtyngda, men väl sänker de bidrar.
    S.W

    SvaraRadera

Min blogglista