Summa sidvisningar

Reklam


Image

ddd

Nettoinflyttningen från övriga Sverige till Stockholm kommer vara noll om 3-4 år om treden håller i sig

"Om utvecklingen håller i sig i några år kommer inflyttningen till Stockholm från andra delar av landet vara lika stor som utflyttningen.
Kjell Haglund, länsstyrelsens chefsanalytiker säger att det har varit en pågående trend de senaste två-tre åren
–Nu ligger väl skillnaden på 2 500 lite drygt. Fortsätter det här med samma takt så når vi väl ett nollvärde om tre-fyra år."
SR

1 kommentar:

 1. Ja det är andra bullar det, än Urban Express-folket.

  Varför inte läsa "Den urbana transitioen"
  Tätorterna i Svensk samhällsomvandling
  1800 - 1880
  av Lars Nilsson
  Stadshistoriska institutet
  ISBN 91-970806-4-0

  Sammanfattningsvis, Människor har i alla tider flyttat från land till stad, för att dö, dvs medellivslängden i en stad är kortare än på landet, risk contra chans, dvs samtidigt ger staden chans till lycka, för de som lyckas, klassisk socialdarwinism när det är som bäst, (fast om detta skriver så klart inte författaren)

  Uppfattningen om vad som satte fart på urbaniseringsprocessen under 1840-talet.
  Före industriella revolutionen fanns inte förutsättningar att trycka ihop sig in stad, dvs en borg, mycket pga av krgets inneboende logik, att kriget var beroende av att plundra städer.

  Nativiteten och naturliga folkökningens betydelse framhålls som centrala medan migration och industrialiseringens betydelse tonas ned. Städernas industriella utveckling var aggressiv under 1800-talet och verkade avurbaniserande, dvs befolkningen minskade, pga villkoren, och det är en trend vi ser även i Sverige, icke-ironiskt, välfärdsindustrin avurbanssierar, ursprungsbefolkningen, som flyttar, rstar med fötterna, varpå det stabila befolkningsunderlaget minskar, varpå kommunen eller delen av kommunen tappar i förmåga, vilket märks på skolresultat bland annat, vilket leder till onda cirklar, varpå de yrkesgrupper som behös för att upprätthålla ordningen, tex lärare, socialarbetare, läkare, sjuksystrar, administratörer, måste hyras in, från andra delar för dyra löner, varpå dessa inte har sina egna barn i trakten, och egentlige inte bryr sig mer än den policyprofessionella plattformen sträcker sig.

  Detta kan poliitiken bara kontra genom att flytta gränser, dvs avskaffa kommungränser, vilket alltså är på gång, det annonserade Karin W 8stadshurset i Stockholm redan efter valet, behovet av att skapa nya adminstrativa gränser för att dölja, inte avurganiseringen, utan omurbaniseringen, det håller på att växa upp nya samhällen, och skyndar de sig inte, har vi snart vår första helt Sunnimuslimska kommun. det går fort, när delar av en visst befolkningsunderlag, avurbansiserar sig.
  Måtte stadshistoria få ett uppsving. S.W

  SvaraRadera

Min blogglista