Summa sidvisningar

Reklam


Boverket vill ändra bygglag

"Boverket vill göra det möjligt för regeringen att utlysa kristillstånd som kan ge kommuner undantag från plan- och bygglagen. Detta för att kommunerna snabbt ska kunna upprätta flyktingbostäder utan att bryta mot lagen, skriver Svenska Dagbladet.(TT)

Boverket vill göra det möjligt för regeringen att utlysa kristillstånd som kan ge kommuner undantag från plan- och bygglagen.

Detta för att kommunerna snabbt ska kunna upprätta flyktingbostäder utan att bryta mot lagen, skriver Svenska Dagbladet.

Tidigare har det varit möjligt att utlysa kristillstånd i samband med krig men Boverket vill nu lägga till andra "belastningar på landets krisberedskap, exempelvis i form av flyktingströmmar"."
MVT

1 kommentar:

  1. Intressant att se hur man ska hantera svenska bostadslösa personer. Traditionellt så anser svenska myndigheter att de har sig själva att skylla och att deras lidande är välförtjänt.

    KOmmer även etniska svenskar som idag sover på järnvägsstationen eller på en offentlig toalett att få bo i de nyuppförda slumbostäderna?

    Vet att ett antal uteliggare i Sundsvall försökte att bygga en illegal husvagnscamping på samma sätt som romerna gjort vid järnvägsstationen. Då jagade polisen bort dem.

    SvaraRadera

Min blogglista