Summa sidvisningar

Reklam


Glesbygdskommuner främsta tillgång är möjligheten att till ett överkomligt pris bo naturskönt och bygga sitt hus vid älven eller vid sjön.

"Men i praktiken innebär strandskyddet att glesbygdskommuner, vars främsta tillgång kanske är möjligheten att till ett överkomligt pris bo naturskönt, inte kan erbjuda människor att flytta dit och bygga sitt hus vid älven eller vid sjön.
Strandskyddet innebär generellt att inga nya byggnader får uppföras närmre än 100 meter från vatten. Det gäller såväl kust, sjöar som vattendrag. Även mindre vattendrag omfattas av strandskyddet, såvida inte länsstyrelsen beslutar annorlunda.
Det har ingen betydelse om det finns gott om sjöar och vattendrag i området, ej heller om det är i tätbebyggd storstad eller i glesbygd. Strandskyddet kan även utökas, upp till 300 meter."
SvD

1 kommentar:

  1. Det blev en regeländring för några år sedan. Tanken vara att det skulle vara lättare för gelsbygdskommuner att ge tillstånd för byggande nära vatten.
    Dom enda kommuner som utnyttjade detta var storstadskommuner, så vitt jag vet. Byråkraterna inom glesbygden ändrade inte sin hållning, det gjorde man däremot i Stockholm, Göteborg och Malmö. Man gav tillstånd att bygga sjönära i många stockholmskommuner.

    SvaraRadera

Min blogglista