Summa sidvisningar

Reklam


Boendesitationen på asylboendena måste vara ohållar på sikt?

”Helt ärligt så är man nog ifrån ledning rädd att öppet redovisa hur ansträngd verksamheten är. Vissa dagar har vi i Dalarna gott och väl 20–30 procent av ärendena förlagda till flyktingboenden”, skriver en polisman i ett mejl till DN.
”Du kan nog fråga vilken polis som helst på gatan, alla har nog bilden av att vi inte räcker till i vardagen”, hävdar en annan.
”Tolkkostnaderna skenar och balanshögarna växer. Yttre personal vittnar om att de nästan varje pass åker till psykakuten med flyktingar som mår dåligt”, skriver en tredje källa."
DN

1 kommentar:

 1. Jepp, det nya billiga boendet, tänk drift och underhållskostnder, drift = tillsyn, rondering, service, faciliteter etc) förväntas alltså inte stiga med detta ad hod-boende, utöver allt detta, bränder, skadegörelse, missnöjde även kriminalitet och brott.

  Dvs detta med NPG, blir billigare för staten kortsiktigt, men så glömde någon att han med vakt, säkerhet och ordning i upphandlingsföreskrifterna, eftersom ju som alla vet priset för bostäder måste ner, och då får någon annan rycka ut, dvs polisen, och om nu någon trodde att polisen tidigare prioriteat bostadsinbrott för skattebetalarna, så var sista året det fungera med Gunno Gunmo som Länspolismästare i Stockholm, sedan fick vi Carin Götblad, ett kommunikativt geni, men bostadsinbrotten sköt i höjden på bara ett år, och har sedan fortsatt att öka, så det man vinner på gungorna, förlorar man på karusellerna.

  naturligtvis kommer det att gå ännu sämre att upprätthålla lag och ordning i utanförskapsområdena än det redan gör, och häromnatten var visst samtliga polisresurser i Stockholm allokerade till Alby, pga ngt nytt uppror. och så tillkommer då lag och ordning där skattebetlarna bor, dvs stävja bostadsinbrotten.

  Just nu pågår ett säkerhetsrace, dvs att uppgradera skalskydd, och se till att inte vara den lägst hängande frukten, som tjyvarna och rackarna tacksamt plockar. Sedan förefaller yrket badvakt bli allt mer uppgraderat, alltså inte att vakta mot drunkning, utan att vakta brott och övergrepp, hur man än vrider och vänder på det, så är miljonprgramhusen vid Täby galopp eller Tanto på Södermalm samma sorts hus som övriga miljornprogram, och samhällskostnaden är en funktion av vilka som befolkar husen, får man inte invånarna att trivas och gilla läget, så spelar det sas ingen roll, hur billigt man bygger, det blir asdyrt ändå. (och det vet alla), poblemet är att ingen har en lösning, eftersom allt bygger på att människor har något meningsfullt att göra, ett incitament att följa protokollet, och det har man inte i dessa områden, eller planerade kåkstäder, och då kommer bara kostnaden upp någon annan stans.
  Just nu har polisen, lärarna och sjukvården det hett om öronen, och alla som har råd, betalar sig förbi samhällets grundkontrakt, det är en orsak till att det byggs upp en bubbla, för alla kommer i framtiden inte ha råd att betala hög skatt, och ta skyhöga lån, och därtill betala för den infrastruktur och ordning, som samhället inte längre förmår upprätthålla. S.W

  SvaraRadera

Min blogglista