Summa sidvisningar

Reklam


Magdalena Andersson: Höjd fastighetsskatt finns inte på kartan och vill helst inte röra ränteavdragen

"Magdalena Andersson säger att hon följer utvecklingen på bostadsmarknaden och skulderna noga. Hon nämner Internationella valutafondens förslag om ett skuldkvotstak, där inkomsten styr hur mycket någon får låna. Ett liknande system finns redan i Storbritannien.

På senare tid har ränteavdragen varit i fokus. Vänsterpartiet, Miljöpartiet, Centerpartiet och Folkpartiet har öppnat för att diskutera avdragen. Även bankföreningen har bytt fot och vill se ändrade avdrag. Magdalena Andersson säger att hon helst vill undvika att minska avdragen, eftersom det ändrar förutsättningarna för alla som har lån. Men det enda hon absolut utesluter är en ny fastighetsskatt.

– Alla ekonomer älskar fastighetsskatten. Svenska folket hatar den. Fastighetsskatten var så hatad att det riskerade att undergräva legitimiteten för skattesystemet. Det finns inte på kartan."
SvD

1 kommentar:

  1. Tänk att få hålla med denna sosse i en fråga! Fastighetsskatten är den sämsta skatten av alla - möjligen in konkurrens med reavinstbeskattning av bostäder för boende. I

    SvaraRadera

Min blogglista