Summa sidvisningar

Reklam


Kaplan vet att han inte riskerar ett misstroendevotum då ett sådant skulle vara islamofobiskt

"Mehmet Kaplans intresse för utrikespolitik är lika stort som hans ointresse för bostadspolitik. Om detta vittnar bland annat regeringens bostadspolitiska proposition. Denna förenklar regelverket men har samtidigt mekanismer inbyggda som kommer sänka produktionen av bostäder ytterligare."
...
Mehmet Kaplan kan tjäna som en symbol för detta grundläggande drag av att helt sakna idéer, förmåga till konsekvensanalys eller krismedvetande då han främst intresserar sig för allt annat än sitt ansvarsområde. Där lider det inte någon brist på vare sig idéer eller handlingskraft vilket även det genomsyrar regeringen.  Genom Kaplans engagemang i bland annat SUM, Sveriges Unga Muslimer som han varit sekreterare och ordförande för, har relationerna till Socialdemokraterna kunnat behållas och odlas utan att han behövt byta parti.

Kaplan är sannolikt den som sitter säkrast i sadeln av alla Stefan Löfvens ministrar. Med allt vad det innebär och han vet att han inte heller riskerar ett misstroendevotum då motvapnet, att ett sådant skulle vara islamofobiskt, är tillräckligt avskräckande för att Alliansen skulle våga. Kaplan är en spelare. En skicklig sådan."
Ledarsidorna

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Min blogglista