Summa sidvisningar

Reklam


Den höga och ökande skuldsättning som budandet på bostäder skapar för med sig en stor risk för att allt går överstyr när en lågkonjunktur

"Och till den som argumenterar med bostadsbrist svarar jag att det är alltid brist på attraktiva bostäder - och bland "attraktiva bostäder" ingår numera allt som har en hyfsad pendlingstid till exempelvis jobb i Stockholm. De presumtiva köparna kommer att bjuda över varandra så långt de har möjlighet. Nyckelordet är just möjlighet. Låg ränta är en faktor som ger folk möjlighet att bjuda ännu mer för bostadsköp än vad de annars skulle kunna göra.

Den höga och ökande skuldsättning som budandet på bostäder skapar för med sig en stor risk för att allt går överstyr när en lågkonjunktur kommer och en "vanlig" lågkonjunktur då förvandlas till en kreditkris."
Flute

1 kommentar:

  1. Sverige är det nya Grekland men istället för offentligt skuld är vårt problem privat skuld. Tyvärr ser det ut som att den offentliga skulden kommer att öka i samma takt som den privata med alla nyanlända som på kort och lång sikt behöver försörjas med nya lån. Vi får hoppas att Sveriges obligationsköpare inte kräver högre ränta. Men risken är liten då statsministern lovat att många är högutbildade och kommer att bidra med skatteintäkter så långivarna kommer att vara trygga i att få tillbaka sina pengar med ränta.

    SvaraRadera

Min blogglista