Summa sidvisningar

Reklam


Carl B Hamiltion: Det är högst sannolikt att en priskorrigering på bostadsmarknaden kommer före valet hösten 2018.

"Många tycks tro att anledningen till den politiska passiviteten i fråga om begränsade ränteavdrag är rädslan hos partierna för att stöta sig med stora väljargrupper, såsom villaägare. Så har det förvisso varit, men idag ser kalkylen alltmer annorlunda ut:

Utgångspunkten är grundläggande: Regeringen styr riket. Det kommer man aldrig ifrån, och det står till och med i grundlagen. Sålunda, när en krasch inträffar på bostadsmarknaden med fallande priser, åtstramning, personliga konkurser, tvång att flytta, etc. faller ansvaret för allt detta elände på regeringen. Inte på någon annan.

Det är högst sannolikt att en priskorrigering på bostadsmarknaden kommer före valet hösten 2018. När den kommer faller ansvaret entydigt på regeringspartierna S och MP för det elände som då uppstår. Alliansen inser detta och har därför föga att vinna på att hindra en bostadspriskrasch före valet 2018."
SvD

1 kommentar:

 1. Konstitutionsutskottet13 oktober 2015 19:46

  Är det inte fantastiskt. En regering får skulden för något som folket själva skapat.
  EU får beröm för något denna organisation inte är ansvarig för, eller kritik för något den inte är ansvarig för. Om etablissemanget skulle sluta peka finger på förhand, innan man fått alla korten på bordet så skulle flera saker falla på plats.
  För det första skulle tystnaden i etermedierna bli monumental vilket skulle frigöra mentala resurser för folket att gräva sig ner i KAUSALsambanden till skillnad från ytliga ASSOCIATIONSsamband.
  För det andra skulle denna tristess leda till själsliga insikter och för det tredje skulle resonemangen tillåtas bli djupare istället för stressade valkampanjer där beslut måste fattas nu, nu, nu.
  Jag säger Nuon.

  SvaraRadera

Min blogglista