Summa sidvisningar

Reklam


I trean trängs 15 personer

"Maher Mohammed har varit i landet i två månader, tillsammans med sin fru och fyra barn i åldrarna tre till nio år. De hyr in sig i en trea hos en kusin, som sedan fyra år bor med sin familj i Bergsjön. Det har varit trångt, men nu har det blivit ohållbart."

GP

1 kommentar:

 1. Undrar om någon (förståsigpåare) har förstått att det är kallt i Sverige under vintern, och att det går åt energi för att värma upp bostäder.

  I en lägenhet där människor vistas avgår vattenånga, (ångtryck) som kondenserar mot kalla ytor, tex inne i en vägg om ångtrycket blir stort. Så man måste ventilera ut luften och ta in ny luft.

  Våra bostäder är inte konstruerade för att bo mer än ca 1 person per 20 m2 och när det blir fler, så händer en massa saker, förutom att slitage ökar och trivsel minskar.

  Visserligen ökar betalningsförmågan av att boendetätheten går upp, när fler delar på samma hyra, men förvaltningskostnaderna höjs inte minst, tex drift och underhåll. Inget tyder på att värdet av fastigheten ökar, och frågan är om den kringliggande boendemiljöns trivselvärde ökar, av de sociala problem som alltid uppstår vid trångboddhet.

  Det kommer bli fortsatt ökning av den grasserade skadedjurstillökningen, samt kostnader för att renovera ytterväggar och bjälklag.

  Att förenkla byggnormer hjälper inte, vintern är som den är, och kommer bara att ställa till det ännu mer för kommande driftekonomi.

  Nä, dessa libertarianer, som hatar normer och regler, de kal väl följa sin ledare ut i skog och mark och bygga skogshyddor, sådan de mobbade miljömuppar för, på 70-talet. Nu verkar nymoderaterna och mp vilja gå samma väg, som Rousseau uttryckte saken "tillbaka till naturen"
  S:W


  SvaraRadera

Min blogglista