Summa sidvisningar

Reklam


Fd. Riksbankschef: För 35 år sedan drogs ränteavdragen ner från 100 procent till 30 på en natt

"Det är lätt att peka på långsiktiga åtgärder. Bostadsmarknaden fungerar illa, det gäller också ur fördelningssynpunkt.  Det har länge funnits skäl att ta bort hyresregleringen i nuvarande form. Jag tycker också att en försiktig, gradvis neddragning av ränteavdragen är självklar. Det är dystert att se hur ansvariga politiker - tidigare och nuvarande - bollar den heta potatisen mellan sig. För 35 år sedan drogs ränteavdragen ner från 100 procent till 30 på en natt. Nu verkar det inte gå att samla sig till några enstaka procent per år."
DI

3 kommentarer:

 1. För 35 år sedan fanns en gnutta moral och patriotism kvar. Nu har vi en korrupt kulturmarxistisk diktatur där inget får störa och riskera maktinnehavet.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Du pratar om den gamla goda tiden med 100% ränteavdrag gissar jag... jo det var sunda tider det.

   Radera
 2. Felcitering eller en okunnigt ung Rb-chef? Nämnda skattereform "Den underbara natten" 1981 innebar att ränteavdragen anpassades till max hälften av erlagda kapitalinkomser, dvs 50%, inte 30%. Det fina "förr i tiden" var att avdragen gjordes direkt mot alla inkomster, dvs bl.a lön. Snacka om subventioner för att bygga en framtida skuldfrihet till dagens "köttberg". Belåningsutrymme som idag används till deras barns bobubbla. Heja!

  Den stora Skattereformen, däremot tog bort marginalskattekopplingen och ersatte den med separat skattereducering på 30% av kapitalinkomsterna(med maxtak på 100.000 tror jag).

  SvaraRadera

Min blogglista