Summa sidvisningar

Reklam


Nu knakar det i Reinfeldts fuskbygge

"Alliansens bygg­politik var i det närmast icke-existerande, trots en kraftig befolkningsökning. Och när bostadspriserna skenade sattes Riksbanken att bekämpa, ensam och förgäves.
En annan borgerlig underlåtenhetssynd: välfärdens långsiktiga finansiering. Borde inte Anders Borgs finansdepartement aktivt ha försökt säkra långsiktigt hållbara skattebaser i stället för att ta bort dem, som fastighetsskatten?"
Affärsvärlden

1 kommentar:

 1. M + S gick samman och tog bort räntebidragen för hyreshus, perioden 2002 + 2006, det var Mona som fick stå som Marionett.
  Så låg räntebidragen (subventionerna) kvar för brf och villor.
  -> lärdommarna från 80-talet och bank- och finanskrisen lärde farbror staten att föra över risken från statskassan till bankerna, ocheftersom banksektorn i Sverige (efter bank- och finanskrisen) ansågs extremt "säker" eftersom staten ändå garanterar risken, tex insättningsgarantin, så tyckte väl bankerna att det inte fanns ngn limit alls, avseende risk, och ju högre borättsopriser desto mer hittepåpengar.

  om.....

  arbetstillfällen och löner hänger med.

  men nu talar ju Reinfeldt om att arbetstillfällena håller på att dunsta bort, och nymoderaterna om att lönenivåerna ska ner, så det kanske finns begränsat med "löneutrymme" efter skatt, att hantera risk, för vanliga knegare (medelklassen)

  också lägger man slopad fastighetsskatt på det, så ser man lite vad som händer med priserna :-)

  Återinförs fastighetsskatten
  oljepriset stiger till normala nivåer
  energiskatterna ökar
  räntebidragen för privat boende jämställs med hyreshus
  krav kommer från bankerna att ammortera

  och det skulle vsia sig att "marknaden" den där ospecifika, bestämmer sig för att höja premien förrisk,
  på lilla Sverige, och kronan börjar bli vajig, och ekonomin i EU inte går som det ska (exporten),

  så kanske det visar sig att de där "värdena" människor tror finns inbyggda, och som är eviga, kanske är lite ihåliga, samtidigt som banktjänstemän minskar jämte övriga höginkomsttagarskikt som är sammangifta med det finansiella systemet, ja då kanske priserna faller tillbaka, och då händer det en massa grejor. I vart fall är Svenskarnas skuld ohälsosamt hög, och marginalerna obefintliga för att hantera ökade kostnader för boendet, vilket genererar prisfall, och då kan nog vad som helst hända med så kallade psykologiska effekter. I vart fall finns inga marginaler som 1994 - 1998 att spara på, så det kan nog knaka ordentligt i satsbudgeten, och knorras ännu mer, i valmanskåren, hur hamnade vi här. Klart att Borg har fuskat, det gjorde gänget för Wibble med, frågan är bara vem som får Svarte Petter :-) S.W

  SvaraRadera

Min blogglista