Summa sidvisningar

Reklam


Som engångsåtgärd föreslår vi att Sverige lånar 100 miljarder extra för att rusta oss med de nya bostäder som behövs

"Sverige har en akut bostadskris. Det är mycket svårt för ungdomar och nyanlända att få sin första bostad. Sverige behöver en krisinsats, som gör det möjligt att snabbt bygga hyreslägenheter för att därmed göra det möjligt att få en egen bostad till rimligt pris. Vi föreslår därför att den svenska staten gör en engångsatsning på 100 miljarder för att bygga och subventionera hyreslägenheter.

Dessa 100 miljarder bör användas under en femårsperiod och finansieras genom att Riksbanken köper investeringsobligationer av staten. Detta innebär att statsskulden ökar med samma belopp. Att öka statsskulden med 100 miljarder kronor innebär att statsskulden ökar från 1 300 miljarder till 1 400 miljarder kronor. Statsskuldens andel av bruttonationalprodukten stiger från nuvarande 33,8 procent till 42,5 procent. Vi ligger då fortfarande under de 45,3 procent som var nivån för 2005."
GP debatt

1 kommentar:

  1. Hushållens bostadslån växer med mellan 100 och 200miljarder varje år. Vad skulle 100 till under en femårsperiod göra för skillnad?

    SvaraRadera

Min blogglista