Summa sidvisningar

Reklam


Politikerna styr skattesystemet. De måste sätta sig i förarsätet och ändra regelsystemet – och göra det nu!

"Huvudorsaken är enkel: investeringar i nya hyreshus förmår inte attrahera kapital eftersom lönsamheten är för dålig och osäkerheten för stor. Det är svårt för företag att öka intäkterna – redan nu är ju hyran så hög att människor med normala inkomster sällan har råd. Inte konstigt – en nybyggd genomsnittslägenhet med en yta på 69 kvm har en produktionskostnad av cirka 1,9 miljoner. Av denna kostnad tar staten i skatter och avgifter 0,7 miljoner. Om vi ska få fart på byggandet måste kostnaderna sänkas!"

...
"Hyresregleringen infördes den 1 oktober 1942 som tillfällig krisåtgärd under andra världskriget. I övriga avseenden är kriget avslutat, sedan den 8 maj 1945. Men regleringen består. Den skapar osäkerhet för investerarna och permanentar därmed den brist på hyresrätter som var regleringens grundmotiv. De åtgärder vi föreslår, och som kraftigt sänker hyran i nyproduktionen, ger ett unikt tillfälle att slopa hyresregleringen i nyproduktionen."
DN

1 kommentar:

  1. Närmast ofattbart att dom inte "vet" att hyresregleringen redan är avskaffad för sisådär 25 år sedan. När det gäller nyproduktionen så finns ett system med s k presumtionshyror, som innebär att hyressättningen i allt väsentligt redan är fri.

    Och även om två ovanstående förutsättningar i n t e gällde, så skulle ju inte (den redan avskaffade) hyresregleringen behöva tas bort, eftersom deras övriga föreslagna åtgärder tydligen ska ge sänkta hyror ändå. "Regleringen" var ett skydd mot orimligt h ö j d a hyror, inte sänkta.

    SvaraRadera

Min blogglista