Summa sidvisningar

Reklam


36 av 40 hantverkare villiga att fuska med ROT-avdraget

 "Tretton av fyrtio tillfrågade hantverkare säger ja till att fuska med rot-avdraget, enligt en granskning som tidningen Faktum har gjort. Ytterligare sex säger i princip ja till fusk, men vill tala mer om det öga mot öga."
SVT
 "Många byggherrar riktar in sig på kapitalstarka grupper, men vissa kunder finner nybyggnationen för dyr och renoverar hellre sina bostäder med rotbidrag. Då måste nyproduktion rikta sig till annan kundgrupp."
Länsstyrelsen
"Attefall och hans företrädare har genom åren hela tiden gömt sig bakom argumentet att ett bidragssystem bara gynnar byggföretagen. Men risken för att ett ekonomiskt stöd skulle driva upp byggpriserna ytterligare är obefintlig, eftersom ett stöd för produktion av studentbostäder skulle omfatta en mycket liten del av den totala marknaden. Och om det finns farhågor för att bidrag gynnar byggbranschen, varför subventionerarstaten utan tt tveka både äldreboenden och ROT-avdragi egna hem med flera miljarderkronor varje år?"
SSSB
"Många företag har höjt sina priser rejält sedan skatteavdraget för hantverkstjänster, rot, infördes. I Stockholm räknar man med att timdebiteringen gått upp med omkring 20 procent. Rot-avdraget har lett till en renoveringsboom där en stor del av statens subventionering hamnar i hantverkarnas fickor."
DN

"I dag [2011] kostar det i genomsnitt 450–570 kronor per timme att anlita en hantverkare. När skatteavdraget för hantverkstjänster slog igenom på allvar sommaren 2009 var timpriset 390–450 kronor. Det visar DN:s genomgång av effekterna av det så kallade rot-avdraget."
DN
"Mockfjärdsfönster kallar sig ”Sveriges ledande fönsterbytare”. De senaste åren har bolaget omsatt över en halv miljard kronor. Företaget begär systematiskt rotavdrag för arbetskostnad som är cirka två och en halv gånger större än den verkliga arbetskostnaden, skriver Expressen."

"Vd sa själv på agentträffar som vi var på att ’det här året gör vi inga prishöjningar, utan vi lägger allt på arbetskostnad’. Skatteverket är vår bästa vän”, säger en anställd till expressen."
DI
"Så - 20 miljarder i ROT-avdrag är 31,7 gånger mer än stimulansen för nybyggnation. En annan intressant jämförelse skulle kunna vara att vi ser 20 miljarder + 0.63 miljarder som bostadsstimulansåtgärder så utgör nybyggnationsstimulansen 3,3%."
Bobubbla
"Uppdrag granskning kan avslöja att rot-avdraget lett till en ny form av fusk inom byggbranschen. Genom att höja arbetskostnaden och sänka materialpriserna blir den dyraste - plötsligt billigast. "
SVT
"Nya vita jobb alltså, enligt politiker och branschfolk. Men hur många av de här är vita i slutändan? Hur mycket vet vi om vilka det är som faktiskt utfört själva jobbet? Fick de en vit lön? Fick de sin lön överhuvudtaget?."
SR

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Min blogglista