Summa sidvisningar

Reklam


Inom kort kommer kommunerna att få söka stöd hos staten för att bygga tillfälliga bostäder.

"Regeringen tänker nu försöka få kommunerna att bygga tillfälliga modulbostäder för att i första hand inhysa nyanlända flyktingar som fått uppehållstillstånd.
– Det handlar om att skapa förutsättningar för kommunerna att uppföra moderna och flexibla bostadsmoduler. Det är ett sätt att lösa den akuta situationen, säger bostadsminister Mehmet Kaplan (MP).
Tanken är att kommunerna ska vara med och utforma vilken typ av modulbostäder som passar för de nyanländas boende. Regeringen vill sedan ha ett samarbetsavtal för upphandling av bostäderna och för att kunna pressa priserna. Reglerna för byggande ska ändras.
– Det ska gå att skynda på den vanliga planprocessen. Det är en nödvändighet för att kunna komma till skott med snabbt uppförda moduler, säger Mehmet Kaplan.
Regeringen tror att uppförandet av modulbostäder inte ska innebära några ökade kostnader för staten. Redan i dag betalar staten bidrag till kommunerna för att hitta boende till flyktingar och förhoppningen är att de utbetalade pengarna ska kunna omfördelas till den nya typen av bostäder.
– I det långa loppet kommer det förhoppningsvis vara en mer effektiv hantering av boendet så att det blir billigare, säger Mehmet Kaplan."
DN

1 kommentar:

  1. Varför bygger man inte sådana här genialiska lösningar nära våra universitet så att studenterna får någonstans att bo?
    Varför bygger man inte så här i Stockholm där det är en lång kö för att få bostad?

    SvaraRadera

Min blogglista