Summa sidvisningar

Reklam


Image

ddd

"Den rödgröna regeringen trampar vatten redan fem månader efter valsegern"

"Här har vi en situation med akut bostadsbrist samtidigt som 70 000 nyanlända med uppehållstillstånd ska ut i kommunerna bara i år, och regeringen står svarslös. Bostadsministern pekar på tillfälliga modulhus som mirakellösningen. Men bara att producera en moduletta kostar omkring 600 000 kronor. Vilka kommuner har resurser att satsa så mycket pengar på tillfälliga boenden som måste monteras ner när bygglovet löper ut?"
Expressen

1 kommentar:

  1. Det får nog bli enklare modulhus. Mitt förslag är att bygga dessa i närheten av Stockholms tunnelbanestationer. Börja med boende för 1000 personer vid varje tunnelbanestation. Kollektiva utedass för att inte avloppsnätet ska bli överbelastat.

    Att lokalisera boendet till Stockholm och med tillgång till kollektivtrafik öppnar massor av möjligheter för flyktingarna. Helt nya okvalificerade jobb måste nämligen skapas. Det görs enklast i Centrala Stockholm.

    Vad är alternativet? Att låta flyktingarna bo i, typ Kramfors? I så fall måste vi återskapa en tillverkningsindustri som bygger på lågavlönad arbetskraft.

    SvaraRadera

Min blogglista