Summa sidvisningar

Reklam


För att motverka främlingsfientlighet och kunna välkomna flyktingar bör kommunerna snabbt och effektivt öka bostadsbyggandet

"För att motverka främlingsfientlighet och kunna välkomna flyktingar bör kommunerna snabbt och effektivt öka bostadsbyggandet, särskilt av hyresrätter med rimlig hyra. Kommunerna kan inte bara bygga för de invånare man vill ha i framtiden utan också för dem man faktiskt har. Om kommunerna upplåter en procent av sitt bostadsbestånd till hemlösa så skulle man till stora delar lösa svensk hemlöshet, åtminstone vad gäller hemlösa med permanent uppehållstillstånd.

En generös svensk flyktingpolitik ger många fördelar. Vi visar solidaritet och medkänsla, berikar och internationaliserar vårt samhälle, får en yngre befolkning och en bättre demografi. Men om vi inte visar solidaritet och medkänsla med de redan utsatta grupperna underblåses främlingsfientlighet och motsättningarna i vårt samhälle."
SvD
SvD (reklamfri)

1 kommentar:

  1. Svenska byggnormer är faktiskt till för att förhindra att någon bygger enkla och billiga bostäder. Ett arv av den sociala ingenjörskonsten och den reglerade bostadsmarkanden där man sa att alla skulle ha rätt till en bostad.

    Exempel: I en befintlig studentkorridor kan flera studenter dela på en toalett men det är förbjudet att bygga så idag.

    SvaraRadera

Min blogglista