Summa sidvisningar

Reklam


Därför håller politikerna inte sina löften

Bostadsminister
Stefan "vänder på alla stenar" Attefall (KD)

"Kommunalråden Peter Frej (M) i Värmdö och Jonas Nygren (S) i Sundbyberg är politiska motståndare i många frågor. Men de är rörande överens om att det statliga skatteutjämningssystemet missgynnar kommuner som växer. Det betyder att kommuner som inte bygger egentligen värnar mer om kommuninvånarnas skattepengar än kommuner som bygger.

Men om de styrande i Danderyd och Lidingö – två kommuner som pekas ut som byggbromsar – skulle bestämma sig för att bygga nya stora bostadsområden dyker ett nytt hinder upp – folkomröstning. De nya reglerna för folkomröstningar kan i framtiden sätta stopp för bostadsområden. I Lidingö skulle det bli folkomröstning om en storsatsning på Torsvik närmast Lidingöbron. Den folkomröstningen är stoppad eftersom de styrande parterna böjt sig för folkopinionen och bestämt sig för ett måttfullt byggande.

Som om inte det vore nog så finns det ett mycket påtagligt och starkt intresse för att bygga mindre än vad som behövs. Effekten av att bygga mycket mer blir ju att priserna på bostadsrätter sjunker och det vill varken banker, byggbolag eller de allt fler som bor i bostadsrätt."
DN

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Min blogglista