Summa sidvisningar

Reklam


Anders Borg förstår att amoteringskrav kommer påskynda kraschen


Finansminister Anders Borg (M) vill inte, som riksbankschefen Stefan Ingves, ha krav på amortering av bolån och han vill undvika åtgärder som kan åstadkomma en "kraftig sättning" på bostadsmarknaden. Mycket bra inslag nedan:

5 kommentarer:

 1. Det är för dyrt att spara till en bostad. Kan inte det vara ett tecken på att det just är, ehh, för dyrt?

  SvaraRadera
 2. Inte ett ord om att priserna är orimliga, istället lipar man för att man inte får låna 100% och inte amortera. Det här är vansinne! Förb****** svennar som inte kan sköta sin ekonomi och ta ansvar utan förstör samhället genom att spekulera upp bostadsmarknaden. Vi kan inte rekrytera på jobbet för det finns ingen stans att bo i sthlm!!!

  SvaraRadera
 3. När folk tog sina lån så borde de väl kalkylerat på en högre ränta, säg ex 6 %. När nu räntan ligger runt 3 % så finns det ju utrymme för att amortera ungefär 3 % per år. Det ska alla klara där den ekonomiska situationen inte ändrats sen lånen togs, annars var det något konstigt vid den initiala kalkylen.

  Hur tänker hur i soffan? Amorteringskrav borde göra det lättare för unga att komma in på marknaden, då kravet antagligen skulle ha en prisdämpande effekt.

  SvaraRadera
 4. "Buhuu, jag får inte låna 2 miljoner till en 1:a trots att jag har ett säljarjobb i mobiltelefonbutiken som betalar så bra att jag har råd att betala räntan när den ligger på rekordlåg nivå."

  SvaraRadera
 5. Oj oj oj, en ekonomikommentator som kommer med totalt katastrofala argument! 17 år att spara till en villa om man sparar 1000 kr per månad... om man inte kan avvara mer än 1000 kr i månaden för sitt boende, då kommer man inte har råd med en villa! Jag blir mörkrädd när jag hör dessa 8 minuter... och inser att jag kommer få betala alla dessa okunniga människors lån i framtiden via skattsedeln. USCH!

  SvaraRadera

Min blogglista