Summa sidvisningar

Reklam


Avdrag för räntor bör ses över

"Sveriges unga är allt mer skuldsatta och den ökade skuldbördan står i direkt relation till en ickefungerande bostadsmarknad. Ett alldeles för lågt byggande av hyresrätter i kombination med omfattande bostadsrättsombildningar har lett till att allt fler unga har tvingats ta lån som vida överstiger deras årsinkomst. Statistik från undersökningsföretaget UC visar till exempel att unga bolånekunder i Stockholm mellan 18 och 35 har nästan fyra gånger större skulder än årsinkomst. Bland unga med bostadslån har skuldbördan ökat med 92 procent sedan 2006."
 SvD

Läs även detta: 8 miljarder till flyktingboom - bostadsbristen kommer garanterat inte minska.

2 kommentarer:

 1. Förr hade de ansvarsfulla företagen tjänstebostäder som de erbjöd sina anställda att bo i. Sedan tog allmännyttan över och nu säljer allmännyttat ut.
  Ungdomar bör avstå från att sätta sig i skuld och istället kräva att arbetsgivaren hjälper till att ordna ett rimligt boende. I annat fall bör de avstå från att ta jobben i bostadbristområden (läs Stockholm, Göteborg, m fl). Idag kan man inte "räkna hem" en anställning i storstan om man samtidigt skall betala räntor och amorteringar för en bostadsbubblebostad. Det är bättre att ta ett aningen sämre betalt jobb på vischan eller flytta utomlands för då finns det mer i börsen. Det är inte lönen som är viktig, man skall se efter hur mycket man har kvar efter att ha betalt de fasta utgifterna.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Vad har detta med Södertälje att göra ??

   Radera

Min blogglista